4 °C

Inval in drugspand in Surhuisterveen

za 22 oktober 2011 10.59 uur

SURHUISTERVEEN - De politie heeft vrijdagavond een inval gedaan in een woning aan de Kamp in Surhuisterveen. Tijdens de inval werden de 27-jarige bewoner, een 18-jarige jongen uit Kootstertille en een 15-jarige Drachtster aangehouden. Alledrie zijn door de politie voor nader onderzoek ingesloten.

De woning stond in de buurt al een tijdje bekend als 'drugspand' en ongeruste ouders deden melding bij de politie. Zij gaven aan dat de 27-jarige bewoner drugs zou verkopen aan onder andere minderjarigen. Uit onderzoek van de politie bleek vervolgens dat de 27-jarige zijn woning beschikbaar stelde aan minderjarigen om drugs te gebruiken en dat hij andere personen de gelegenheid gaf om in zijn woning drugs te verkopen.

Inval in woning
De politie wilde een einde maken aan het handelen en gebruiken van drugs in de betreffende woning en na toestemming van de officier van justitie werd besloten om een inval te doen. Tijdens de inval waren zeven personen in de woning aanwezig, waarvan drie minderjarig. In het pand vonden agenten gebruikershoeveelheden drugs. Dit werd dan ook in beslag genomen.

Aanhouding verdachten
In de woning werd de 27-jarige bewoner aangehouden. Ook een 18-jarige inwoner van Kootsterille en een 15-jarige inwoner van Drachten werden aangehouden. Die laatste twee worden er van verdachte dat ze in de woning XTC verkochten. De mannen van 27 en 18 jaar worden op vordering van de officier van justitie voor de rechter-commissaris geleid. Die zal moeten beslissen of de twee langer vast blijven zitten. Voor wat betreft de 15-jarige Drachtster zal de jeugdofficier een beslissing moeten nemen. De politie gaat verder met het onderzoek en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie