3,1 °C

Kans op nieuw zwembad in Buitenpost

ma 19 september 2011 14.14 uur

BUITENPOST - Er bestaat een kans dat er een nieuw zwembad gebouwd wordt in Buitenpost. Uit onderzoek van Grontmij blijkt namelijk dat er marktpartijen zijn die concrete belangstelling hebben om voor eigen rekening en risico een zwembad te gaan exploiteren in Buitenpost. Het onderzoek van Grontmij werd uitgevoerd in opdracht van Achtkarspelen.

Verantwoordelijk wethouder Marten van der Veen: "Bûtenpost kin in nij swimbad krije, dêr’t ek swimles jûn wurde kin. Yn in kombinaasje mei oare sportaktiviteiten is dit een oanwinst foar sawol Bûtenpost as de regio." Het sterk verouderde zwembad De Kûpe zou plaats moeten maken voor het nieuwe zwembad. Het dorp zit dan hooguit een jaar zonder zwembad aangezien het oude bad gesloopt moet worden e.d.

Mochten de vooralsnog onbekende marktpartijen afzien van de mogelijkheid, dan zal het zwembad in Buitenpost wel verdwijnen. In het bestuurprogramma van de coalitiepartijen staat namelijk dat het zwembad op termijn wordt gesloten. Vanaf 2014 heeft het zwembad namelijk ingrijpend onderhoud nodig en daar is momenteel geen geld voor.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie