Logo
Zoeken
Zoeken
6.6 °C

Twijzeler schopt buurman in het kruis

ma 19 september 2011 11.10 uur

LEEUWARDEN - Al 15 jaar ligt een Twijzeler (66) met de buren in de clinch over een weggetje. Dat weggetje loopt naar het bedrijf van de Twijzeler, via het terrein van de buren. 'Dat weggetje beheerst ons hele leven', zei de Twijzeler maandag tegen de politierechter. Tien jaar lang lag hij overhoop met de vorige buurman, over het recht van overpad. Met de nieuwe buur zou de situatie er niet beter op zijn geworden.

Op 15 april vorig jaar knapte er iets bij de Twijzeler. Hij meende dat de buurman met zijn vrouw, zijn vader en een advocaat op zijn grond stonden. Zelf zei hij dat hij alleen maar gezegd had dat het groepje op moest hoepelen. Volgens de andere vier was er wel iets meer gebeurd: de Twijzeler zou een van de mannen in het kruis hebben geschopt. Niet waar, volgens de verdachte: 'Ik kan mijn voet niet eens zo hoog krijgen'.

De rechter hechtte veel waarde aan de verklaring van de advocaat, die geen persoonlijk belang had in de kwestie. De advocaat had de lezing van de buurman bevestigd. Volgens de Twijzeler was het pure provocatie geweest. 'Als ze me kunnen naaien, dan doen ze dat'. De rechter hield er rekening mee dat in dit soort zaken meestal de schuld bij beide partijen ligt. Zij achtte de mishandeling bewezen en veroordeelde de Twijzeler tot een voorwaardelijke boete van 500 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....