8,7 °C

Hardhandige incasso: eis 2 jaar cel

vr 16 september 2011 19.39 uur

LEEUWARDEN - Drie Amsterdammers, 36, 39 en 54 jaar, hebben zich volgens de officier van justitie schuldig gemaakt aan 'een uit de hand gelopen incasso-actie'. De Amsterdammers stonden op 10 maart van dit jaar bij een Ureterper voor de deur. De Ureterper was de oudste van de drie, een snackbarhouder uit Amsterdam-Noord, geld schuldig. Het zou gaan om 35.000 euro. De Ureterper had zes jaar geleden 17.000 euro geleend.

Een lucratieve deal voor de snackbarhouder: volgens hem had de Ureterper beloofd dat hij 100 procent rente zou betalen. In plaats van 17.000 euro zou hij 35.000 euro terugbetalen. De Ureterper ging echter failliet. De snackbarhouder werd door de curator buiten het faillissement gehouden. De man heeft diverse pogingen gedaan om zijn geld op legale wijze terug te krijgen. Dat is nooit gelukt. Op 10 maart ging hij ten einde raad met zijn twee maten naar Ureterp om zijn geld te halen.

Hij en zijn vrienden zeiden geen kwaad in de zin te hebben. Toch zou er geweld gebruikt zijn, tegen de Ureterper en diens partner. De Ureterper zou mishandeld en met de dood zijn bedreigd. Dat bestrijden de verdachten. De officier houdt het bij de lezing van de slachtoffers. Hij eiste voor de snackbarhouder twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zijn twee helpers moeten wat de officier betreft 15 maanden de cel in. Ook zij zouden een half jaar voorwaardelijk moeten krijgen. Uitspraak: 30 september.

 

Regionaal nieuws

8,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.