Account
Logo
Zoeken
Zoeken
17.7 °C

Reactie op WâldNet was discriminerend

di 13 september 2011 16.33 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige inwoner van De Westereen heeft zich in een reactie op Wâldnet schuldig gemaakt aan discriminatie. De man kreeg daarvoor dinsdag van de politierechter een boete van 375 euro, plus hetzelfde bedrag voorwaardelijk. De Westereender had gereageerd op een bericht dat op 20 januari op Wâldnet was geplaatst.

Dat bericht ging ook over discriminatie: een 42-jarige man uit Wolvega had racistische opmerkingen richting een politieman geuit. De Westereender had geschreven dat het hem niet prettig leek om 'bekeurt te worden door iemand van een minderwaardig ras'. Toen de reactie op last van de politie was verwijderd, reageerde de verdachte opnieuw: hij vond dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan discriminatie, wat hij had gezegd was de waarheid.

Bij de politie had hij er nog een schepje bovenop gedaan. Hij vond dat iemand met een donkere huidskleur 'minderwaardig' was. Op de zitting nam hij alles terug: 'Het was gewoon dom praat'. Hij had 'puur uit verveling' samen met een maat de reactie geplaatst, om weer reacties bij andere Wâldnet-lezers uit te lokken. Aan het eind van de zitting maakte hij nog zijn excuses 'aan de mensen die ik ermee heb gekwetst'.

De officier van justitie had een hogere straf geëist: een boete van 750 euro en een week voorwaardelijke celstraf. Dat vond de verdachte een beetje veel. 'Dat is nogal vrij pittig voor een paar woorden'. De rechter ging daar wel in mee, ook omdat de Westereender nog nooit voor discriminatie is veroordeeld. Van de maat waarmee hij de tekst online had gezet, wilde hij de naam niet noemen. 'Hij kan het niet gebruiken'. Voor de Westereender maakte het niet veel uit, hij had al een strafblad van 12 pagina's.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....