Logo
Zoeken
Zoeken
3.2 °C
© Jochem Wiersma

Vijfde Kennedymars in Wâlterswâld

za 27 augustus 2011 10.05 uur

WâLTERSWâLD - Vrijdagavond is voor de vijfde keer de Kennedymars van Wâlterswâld van start gegaan. Het aantal deelnemers bleef dit jaar steken bij 384, iets minder dan vorig jaar toen er 500 deelnemers waren. De 80 kilometer lange tocht ging om 22.00 uur van start van uit de feesttent. Het startschot werd gegeven door burgemeester Aalberts van Dantumadiel.

De weersvoorspelling waren niet gunstig, maar op een enkele bui na, hadden de lopers prachtig mooi droog en windstil weer.

Ook dit jaar kon er worden deelgenomen aan de Nachtmars. Hiervoor hadden zich zo'n 200 deelnemers ingeschreven. Om 23.30 ging deze 40 kilometer lange tocht van start.

De wandelaars lopen eerst richting Dokkum en komen dan weer terug in Wâlterswâld om op gezellige wijze door de feesttent te wandelen waar ze aangemoedigd werden door het publiek.

De wandelaars verdwenen daarna in de donkere nacht om via De Valom, Rinsumageast, Aldtsjerk, Oentsjerk, Feanwâldsterwal, De Westereen, De Mieden, De Triemen, Aldwâld, Westergeest, Driezum en Wâlterswâld terug te komen bij de finish.

Zaterdagmorgen vroeg kwamen de eerste lopers al aan bij De Nije Warf in Wâlterswâld.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....