15,1 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink

Surhuisterveen: cameratoezicht werkte

wo 03 augustus 2011 10.10 uur

SURHUISTERVEEN -

Het cameratoezicht in Surhuisterveen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, na de plaatselijke Profronde, goed gewerkt. Vanuit een verbindingswagen werden de eenheden op straat aangestuurd en konden kleine dingen in de kiem worden gesmoord. In de videowagen was bijvoorbeeld te zien, dat een beginnende ruzie, bij een horecagelegenheid, in de kiem werd gesmoord doordat er meteen beveiligers op af gestuurd werden.

Overigens vond er buiten het zicht van de camera's nog wel een mishandeling plaats op de Torenvalk. Toen agenten op de Nije Jirden in gesprek waren met het slachtoffer en enkele getuigen, werden omstanders vervelend. Een 17-jarige Doezumer werd aangehouden voor het beletten/belemmeren van de agenten. Een 19-jarige vrouw uit Doezum werd aangehouden voor belediging. Toen iedereen weg was, bleek dat één van de opvallende politiemountainbikes was weggenomen. Een vijftienjarig meisje fietste even later over de Kolk op de fiets en zij werd ook door de politie aangehouden.

Aan het eind van het feest werd verder nog een 46-jarige man uit Opende aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Hij was hinderlijk aanwezig bij de videowagen waar de beelden van de bewakingscamera's binnen kwamen. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

Regionaal nieuws