15,6 °C

Ruzie om Blackberry: eis 1,5 jaar cel

ma 01 augustus 2011 15.01 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Drachten (29) kreeg op 23 april vier ongewenste gasten over de vloer. De Drachtster zou de Blackberry van de vriendin van een van de vier mannen hebben gestolen. Toen de Drachtster ontkende zou hij door het viertal mishandeld zijn. Als borg zouden ze de computer en een klok hebben meegenomen. Maandag eiste de officier van justitie onvoorwaardelijke celstraffen.

De verdachten, drie Drachtsters (21, 25 en 26 jaar) en een 25-jarige Burgumer, zeggen dat ze niet van tevoren van plan zijn geweest de Drachtster te mishandelen. De Burgumer zei dat het uit de hand liep toen de Drachtster beweerde dat hij de Blackberry niet had gestolen. Hij zou wel gezegd hebben dat hij wat kon regelen.

De officier eiste voor de 26-jarige Drachtster een celstraf van anderhalf jaar, plus een half jaar voorwaardelijk. De Burgumer hoorde anderhalf jaar tegen zich eisen, voor de andere twee verdachten eiste de officier een celstraf van een jaar plus een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Regionaal nieuws