Account
Logo
Zoeken
7.3 °C

Dokkum: inbreker gepakt via Burgernet

zo 31 juli 2011, 22.08 uur

DOKKUM - Dankzij een deelnemer van Burgernet kon de politie zondagmiddag in Dokkum een inbreker aanhouden. De 21-jarige Dokkumer poogde in te breken bij het gebouw van de scouting in het Tolhuispark in Dokkum. Hij werd betrapt en sloeg op de vlucht.

Het signalement van de inbreker werd door de getuige direct doorgebeld aan de politie. De centralist op de meldkamer besloot om een Burgernetactie te starten. Samen met 854 deelnemers keken de agenten uit. Al snel kwam het bericht dat één van de deelnemers de inbreker had gezien in het centrum van de stad. Meerdere agenten gingen daar vervolgens zoeken. Ze werden daarbij geholpen door meerdere deelnemers van Burgernet.

Niet veel later melde zich weer een deelnemer van Burgernet dat hij de gezocht man zag staan. Dankzij deze informatie konden agenten hem vinden. Hij werd dan ook aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De agenten kregen tevens informatie dat er nog iemand betrokken was geweest bij de inbraak. In het publiek, dat op de zoekactie was afgekomen, stond een 17-jarige jongen. Hij wist wie de inbraak had gepleegd maar wilde dit niet vertellen aan de agenten. Ook hij werd aangehouden.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige man werd voor nader onderzoek ingesloten. De 17-jarige werd gehoord en vervolgens mocht hij het bureau weer verlaten. Het onderzoek naar de tweede inbreker gaat nog door.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk