Logo
Zoeken
Zoeken
3.1 °C
© Jochem Wiersma

Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld

vr 29 juli 2011 22.47 uur

WâLTERSWâLD - Vrijdag stonden de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer in het teken van de jaarlijkse paarden marathon. Dit jaar werd voor de 22e keer het open Fries kampioenschap paarden marathon gehouden.

Onder regenachtige weersomstandigheden moesten de deelnemers een parcours afleggen van 16 kilometer door de prachtige omgeving van Damwâld, Driezum en Wâlterswâld. Ze moesten onderweg 11 hindernissen nemen. Hiervan was de eerste hindernis de vaardigheidsproef, het zogenaamde kegeltjesrijden. Er deden dit jaar 134 aanspanningen mee, die bestaan uit enkel, dubbel of vierspan paard of pony. Ook dit jaar deden er weer enkele aanspanningen uit België mee.

Halverwege het parcours was er voor de dieren een veterinaire stop ingelast en worden de paarden door de dierenarts onderzocht en is er voor de paarden wat te drinken.

De hindernissen worden elk jaar weer door heel veel vrijwilligers opgebouwd. Ook dit jaar zijn zo'n 80 vrijwilligers wekenlang bezich geweest en hebben ze weer een geweldig parcours uitgezet, waarmee ze iedere keer weer van elke hindernis een prachtig kunstwerk weten te maken.

Er deden zich enkele ongevalletjes voor tijdens de marathon, waarbij zelfs enkele aanspanningen over de kop gingen. Eén persoon werd door een ambulance met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....