19,1 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink

Familie Smit viert diamanten huwelijk

do 28 juli 2011 15.04 uur

BUITENPOST -

De familie Smit aan de Molenstraat in Buitenpost viert donderdag haar diamanten huwelijk. Op 28 juli 1951 traden de echtelieden met elkaar in het huwelijksbootje.

Pieter Smit (1929) groeide op in Zwaagwesteinde. Hij werkte het grootste gedeelte van zijn leven bij Enitor in Buitenpost, waar het paar ook ging wonen. Pieter ging graag vissen, deed veel met dieren, de vogelwacht en ook met voetbal.

Johanna Hoekstra (volgende week wordt ze 80 jaar) is geboren in Leeuwarden en groeide op in Twijzelerheide. Zij was haar gehele leven actief als hulp in de huishouding. Johanna naaide en borduurde graag tot haar gezichtsvermogen slechter werd. Nu verzamelt ze vingerhoedjes uit het buitenland en artikelen van het koninklijk huis.

Sinds de gezondheid van mevrouw Smit een beetje achteruitgaat, zorgt Pieter voor zijn vrouw. Hij doet de dagelijkse boodschappen en kookt elke dag. Door het zorgen voor zijn vrouw zijn zijn hobbies op een lager pitje komen te staan.

Het echtpaar kreeg vier kinderen, negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Met de hele familie en vrienden wordt de dag feestelijk doorgebracht in Lauwersland.

Burgemeester Piet Adema kwam samen met zijn vrouw Helma het echtpaar feliciteren. Op de foto is te zien, dat alle buren van appartementencomplex De Molenhof in Buitenpost de vlag uit hebben.

 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg