Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Drachten: kwartet stichtte reeks branden

do 28 juli 2011, 9.23 uur

DRACHTEN - Met de aanhouding van een 16-jarige, 18-jarige, 20-jarige en 21-jarige Drachtster denkt de politie een groot aantal coniferen- en containerbranden in Drachten te hebben opgelost. Tussen februari 2011 en juli 2011 werden er volgens de politie ruim 50 coniferenbranden en ruim 30 containerbranden gesticht. Het viertal kan echter niet aan de containerbranden gelinkt worden en dat betekent dat er nog een brandstichter in Drachten rond moet lopen.

De politie is een onderzoek gestart met zes rechercheurs om de brandstichters in de kraag te kunnen vatten. Niet alleen vanwege de maatschappelijke onrust, maar ook door het gevaar wat ontstond bij deze branden. Coniferen staan vaak dicht tegen woningen en bergingen aan, waardoor het niet ondenkbeeldig was dat er persoonlijke ongelukken zouden gebeuren.

Door zowel sporenonderzoek als buurtonderzoek zijn tot nu toe vier personen aangehouden, in leeftijden van 16 tot 21 jaar. Op 12 juli volgde de eerste aanhouding van een 21-jarige man. Een week later op 18 juli werden twee dorpsgenoten van 18 en 20 jaar aangehouden. Tenslotte volgde op 21 juli nog de aanhoudingen van de 16-jarige Drachtster. Van de aangehouden personen zijn de 20-jarige en 21-jarige voor nog eens 30 dagen inbewaring gesteld. Deze twee zijn volgens de politie eerder voor brandstichting veroordeeld.

Branden nog niet voorbij....
De vier aangehouden mannen kunnen volgens de politie echter niet gelinkt worden aan de reeks containerbranden die Drachten teisteren sinds november 2010 en nog altijd voortduren. De politie vermoedt dat een andere dader of dadergroep hiervoor verantwoordelijk is. Het onderzoek naar deze branden loopt nog. Inwoners van Drachten worden verzocht direct de politie te bellen bij verdachte omstandigheden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering






regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende