18,4 °C
© WâldNet

Frontale botsing op kruispunt E10

di 26 juli 2011 17.26 uur

TYTSJERK -

Bij een frontale botsing op de kruising van de Rijksstraatweg bij E10 is dinsdag één persoon gewond geraakt. Een BMW kwam in botsing met een Ford Focus. Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats en een 40-jarige vrouw uit Ryptsjerk raakte bekneld in het voertuig. De brandweer van Gytsjerk is ter plaatse gekomen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Door het ongeval ontstond er een verkeerschaos op de kruising aangezien het doorgaande verkeer van Hurdegaryp naar Leeuwarden niet over de kruising kon rijden. Deze verkeersstroom werd omgeleid via de parallelweg. Het verkeer uit Leeuwarden werd door de politie begeleid en liep ook veel vertraging op. De weg was lange tijd afgezet aangezien de VOA van de politie een onderzoek heeft uitgevoerd naar de exacte toedracht van het ongeval.

Op het moment van het ongeval was een politieagent net bezig met de installatie van flitsapparatuur op de kruising. De agent heeft gelijk eerste hulp verleend samen met omstanders die als eerste bij het slachtoffer waren. De BMW, bestuurd door een 44-jarige Leeuwarder, kwam vanaf Hurdegaryp en reed richting Leeuwarden. Hij is vermoedelijk door het rode licht gereden en kwam op de kruising in botsing met de Ford Focus. De man is door de politie aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol bleek te zijn. Op het bureau weigerde de man de ademanalyse en de politie heeft daarna het rijbewijs van de man ingevorderd. De man zou volgens een getuige (tegenover deze site) vooraf aan het ongeval roekeloos hebben gereden.

Aanrijdinkje tijdens aanrijden brandweer
Ook vond er een kleine botsing plaats tijdens het aanrijden van de brandweer uit Gytsjerk. Een automobiliste kon haar voertuig niet aan de kant krijgen en zette hem op een zeker moment in de achteruit. De chauffeur van de brandweerauto is doorgereden en drukt het voertuig met een klein 'zetje' aan de kant. Achteraf bleek dat ze achteruit wilde inparkeren om ruimte te maken.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws