10,5 °C
© WaldNet |  Gelukkig heeft Sjoerd zijn tandenborstel, tandpasta en medicijnen bij de hand zodat hij op de begane grond de nacht zonder problemen kan doorbrengen.....

Bewoners vast in eigen appartement

zo 24 juli 2011 22.35 uur

BURGUM - Door een kapotte lift zitten sinds zaterdag zo'n tien bewoners opgesloten in hun appartement in de Oranjestins in Burgum. De bewoners - die slecht ter been zijn - kunnen, nu de lift het niet meer doet, niet meer naar beneden komen vanuit hun appartement op de eerste, tweede en derde verdieping. De trap is voor hun géén optie. Accolade, eigenaar van het gebouw, liet op de lift een briefje achter waar de bewoners het mee moesten doen. De lift zal pas maandag worden gemaakt.

Sjoerd van der Veen, die op de derde verdieping woont, kwam zaterdagmiddag thuis toen hij ontdekte dat de lift niet meer werkte. In tegenstelling tot de andere bewoners kan hij zijn appartement niet meer bereiken. Sjoerd slaapt nu - uit nood - op de kamer van Durk Hoekstra op de begane grond. Medewerksters van Berchhiem waren bereid om een noodbed te plaatsen zodat hij warm de nacht door kan brengen op de verpleegafdeling.

Ook de heer Bijlstra is niet blij met de storing. Zijn vrouw slaapt op de verpleegafdeling en ze kunnen nu overdag niet meer samen naar huis gaan vanwege de liftstoring. Iedereen klaagt over de service aangezien het hier gaat om mindervaliden die niet meer hun appartement kunnen bereiken (of kunnen verlaten).

Het is nog onduidelijk wanneer de liftstoring verholpen gaat worden. Het is volgens Sjoerd van der Veen in elk geval niet de eerste keer dat er problemen zijn. Bij zonnige dagen doet de lift het bijvoorbeeld niet aangezien de sensor dan op een foute manier reageert. Sjoerd vraagt dan een zuster om haar hand voor de sensor te houden zodat hij toch de lift kan gebruiken.

Klik hier voor de laatste update omtrent de storing en oplossing ervan

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

dinsdag 26 oktober

Fietser gewond bij aanrijding

dinsdag 26 oktober

Auto's in botsing op de Bolder

10,5 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.