10.8 °C

Regiowedstrijd bij FCC de Heideclub

ma 11 juli 2011, 21.01 uur

NOARDBURGUM - Zaterdag middag kwamen rond 12 uur de eerste wedstrijdrijders op de baan. Tot 13 uur was er de tijd om je in te schrijven voor de regiowedstrijd die werd gehouden op het crosscircuit van FCC de Heideclub te Noardburgum. Omdat er een 15 jarige dorpsgenoot vorige week was overleden werd er voor de wedstrijd eerst een minuut stil gehouden. Uit respect werd ook het volume van de muziek aangepast.

Om precies 14 uur ging de wedstrijd van start met 127 deelnemers werden er 25 starts per manche gereden. Van FCC de Heideclub verschenen er 42 rijders aan de start. Bij de allerjongsten verschenen Steven Rouwé (Hurdegaryp) en Harmen van Meekeren (Zwaagwesteinde) aan de startlijn. Steven kwam in alle manches als tweede over de finish lijn en plaatste zich hierdoor makkelijk in de finale. Ook Harmen plaatste zich gemakkelijk in de finales hij eindigde 3 x op de derde plaats. De finalerit was een spannende rit. Steven wist tot de tweede bocht voorin te rijden maar werd daarna ingehaald door zijn tegenstanders en eindigde op de zesde plaats. Harmen had een flinke eindspurt en reed naar de derde plaats zodat hij aan het eind van de middag een beker in ontvangst mocht nemen.

Bij de jongens en meiden van 7 en 8 jaar verschenen 4 rijders van de club aan de start. Rinze Postma (Noardburgum) Hilda Kootstra (Buitenpost), Albert Kinderman (Veenwouden) en Tjardo Hansma (Hurdegaryp) Hilda, Albert en Tjardo plaatsten zich in de finales. Hilda bleek oppermachtig want al haar manches won ze met grote voorsprong maar ook de finale wist ze op haar naam te schrijven zodat zij de felbegeerde beker met nummer 1 in ontvangst kon nemen. Tjardo die kwam net een metertje te kort en eindigde op de vierde plaats. Albert volgde daar vlak achter op de vijfde plaats. Rinze had zich net niet weten te plaatsen voor de finale maar hij won de B-finale, dat beloofd nog heel wat voor de toekomst.

Danjel Wedzinga (Noardburgum),Daan Pols (Burgum), Jesper Rouwé (Hurdegaryp) , Mike Koolhaas (Rottevalle), Thymon de Vries (Rottevalle) en Sjoerd-Peter Hellinga (Dokkum) reden in de klasse jongens 8 en meiden 9 jaar. Voor Sjoerd-Peter en Thymon was het hun eerste wedstrijd. Thymon , Daan en Jesper kwamen net een paar puntjes te kort om door te dringen in de halve finales. Sjoerd-Peter gaf zijn visitekaartje af, hij won al zijn manches en plaatste zich voor de halve finale. Ook Mike en Danjel plaatsten zich voor de halve finale. Mike kon zich plaatsen voor de B-finale waar hij een derde plaats behaalde. In de A-finale reed debutant Sjoerd-Peter naar de vierde plaats en Danjel werd tweede.

Drie 9 jarige rijders van de Heideclub stonden klaar voor hun manches. Wester Leemburg (Terhorne), Marco de Bruin (Veenwouden) en Lammert van der Zwaag (Broeksterwoude). Lammert kon zich als enigste van de Heideclub plaatsen in de A-finale. Lammert was in topvorm want hij won deze finale met gemak. Wester en Marco streden in de B-finale voor de beste plekken Wester had een wiel voorsprong op Marco en eindigden als tweede en derde.

Maar liefst 7 Heideclubrijders reden bij de jongens 10 en meisjes 11. Romke Liezenga (Veenwouden), Sieb Wiersma (Veenwouden), nieuwkomer Nando de Zeeuw (Hurdegaryp) en Kevin Postma (Drachten) konden zich net niet plaaten voor de finales. Sander Hiemstra (Hurdegaryp), Remco Kleefstra (Giekerk), Heine Kootstra (Buitenpost) plaatsten zich alle drie voor de halve finale. Remco en Heine reden een super halve finale en plaatsten zich voor de A-finale. Sander had een slechte start waardoor hij in de B-finale terecht kwam in de B-finale reed hij naar een tweede plaats. Remco behaalde de vierde plaats en Heine werd zesde in de A-finale. Bij de jongens van 11 konden allen Kevin van Meekeren (Twijzelerheide) en trainingslid Senna Alkema (Roden) zich plaatsen voor de halve finales. De broers Stoffel en Gerrit Wierda (Aldeboarn) en Jouke Reinder Heddema (Kootstertille) moesten deze keer hun meerdere erkennen in de concurrentie. Kevin werd eerste in de B-finale en Senna kwam net een bandlengte te kort en greep hierdoor net naast een beker en werd vierde.

Ook bij de jongens van 12 en meisjes 13 jaar moest er door middel van een halve finale gestreden worden voor een plek in de finale. Nick Pols , Johan Swart (beide Burgum) , Amy de Boer (Hurdegaryp), Niels de Jong (Tytsjerk), Yannick de Jong (Aldeboarn) en Pepijn Kuipers (Goutum) plaatsten zich allen voor de halve finale. Niels en Amy plaatsten zich voor de A-finale waarin Niels vierde en Amy vijfde werd. In de B-finale werd Pepijn eerste, Nick werd tweede, Johan derde en Yannick eindigde op de vierde plaats.

Bij de 13-jarige jongens streden in de A-finale Jarno Bos(Dokkum) en Marco Feddema (Zwagerbosch) om de beste plekken. Jarno reed op het eerste plek maar tijdens de sprong op de tweede bult kwam hij in aanraking met een andere crosser . Jarno raakte uit balans en kwam hard ten val. Marco reed achter Jarno en kon door goed te rijden erom heen rijden en reed op hoog tempo door naar de finish lijn en eindigde op een tweede plaats. In deze zelfde leeftijdsklasse reden ook Tom Tuinstra (Suwald) en André van de Veen (Zwaagwesteinde) zij hadden zich geplaatst voor de B-finale hier werden ze nummer 1 en 2. Alle rijders van de Heideclub die uit kwamen in de klasse jongens 14/15 en meisjes 16+ plaatsten zich voor de halve finale. Er werd flink gestreden in de halve finales alle rijders wilden zich plaatsen voor de A-finale. Bram Goossens (Burgum) Richard Palsma (Kollumerzwaag), Herman Zweering (Ee) werden nummers 1,2 en 3. Arjan Ellens (Veenwouden) werd vierde en Jelmer Bremer (Noardburgum) werd zesde, Rick de Boer (Hurdegaryp) werd tweede in de B-finale. De wedstrijddag was een geslaagde dag met een enkele valpartij. Na een regenachtige ochtend klaarde het op en kwam de zon tevoorschijn. Volgende week is de volgende regiowedstrijd die wordt gehouden in Winschoten. De volgende activiteit die gehouden wordt op de crossbaan is een verklede sponsorcross. De aanvangstijd van dit is 15:00 uur. Onze kantine zal geopend zijn tijdens dit evenement.