Logo
Zoeken
Zoeken
-0.3 °C
Foto: Geert Huisman

Adema burgemeester Achtkarspelen

vr 24 juni 2011 01.30 uur

BUITENPOST - Piet Adema (ChristenUnie) is donderdagavond door commissaris van de Koningin van Fryslân John Jorritsma officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Achtkarspelen. Tijdens de bijzondere raadsvergadering werd Piet Adema de ambtsketen overhandigd door loco-burgemeester Marten van der Veen. Vicevoorzitter van de gemeenteraad Tjikke Krol overhandigde vervolgens de voorzittershamer aan de waarnemend burgemeester.

Herindeling
In zijn toespraak gaf Piet Adema aan dat het nadrukkelijk de wens van cdk Jorritsma was om een waarnemerschap als burgemeester van één jaar. Adema ziet zijn taak echter niet als 'alleen op de winkel passen' maar wil samen met de gemeente de regie nemen. Hierbij speelt de komende herindeling een grote rol. Adema pleit ervoor om de gekozen samenwerking met Tytsjerksteradiel nog meer handen en voeten te geven zodat de regio-rol in handen blijft bij de gemeenten (in plaats van de provincie). De toekomst moet bij de raad voorop staan naast bijv. de 'scheefliggende stoeptegel'.

Veiligheid
De kersverse burgemeester Piet Adema hekelt zich in zijn eerste speech ook de landelijke aanpak van de politie. Hij wil graag dat Achtkarspelen een veilige gemeente blijft voor haar inwoners en vreest dat met een landelijke politie er meer bureaucratie ontstaat en dat er daardoor minder blauw op straat. Hij ziet echter kansen 'in de buurtagent' en deze moet dan ook voldoende gefaciliteerd worden door de gemeente.

Lachen
Piet Adema was in de afgelopen vier jaar gedeputeerde voor de provincie. Hij verloor zijn post doordat de verkiezingen in 2011 ervoor zorgden dat er een nieuw college ontstond zonder zijn partij de ChristenUnie. Tijdens de vergaderingen van gedeputeerde staten stond Piet Adema onder zijn collega's bekend om zijn wekelijks mop die hij vooraf aan de vergadering vertelde. Of er de komende tijd veel wordt gelachen in Achtkarspelen zal de komende tijd duidelijk worden.....

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....