17,9 °C
© Arjan de Boer

Oudegaster rijdt door na ongeval

za 18 juni 2011 12.21 uur

OUDEGA -

Een 22-jarige man uit Oudega is vrijdagnacht doorgereden na een ongeval op It West in zijn woonplaats. De man was onder invloed van alcohol en reed vervolgens weer verder. Hij wist op dat moment nog niet dat hij de bumper van de auto met kentekenplaat verloren was.

Een buurtbewoner had rond 3.30 uur een harde klap gehoord en waarschuwde de politie toen hij zag dat een hekwerk over de lengte van zo'n 20 meter kapot gereden was. De agenten die vervolgens ter plaatse kwamen, ontdekten al gauw de verloren bumper met daarop de kentekenplaat. Terwijl de politie nog bezig was met het onderzoek kwam de betrokken auto terugrijden en bij het zien van de politie schoot het voertuig een erf op.

De agenten zijn vervolgens op onderzoek uit gegaan en de verdachte werd even later gevonden in een schuurtje. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 630 ug/l blies. Tegen de beginnende bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 9 uur. De eigenaar van het hek deed aangifte.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio