13,4 °C

© WâldNet |  Sjoukje, verkleed en met de kar en box in betere tijden....

Meisje (9) op feest bestolen van radio

vr 17 juni 2011 17.35 uur

RAARD -

De dag begon voor de negenjarige Sjoukje uit Raard vrijdag nog zo mooi. Ze mocht zelf meerijden in de stoet met versierde wagens tijdens het dorpsfeest van Bornwird, Foudgum en Raard. Haar vader was twee weken bezig geweest om een mooie kar met een grote box te maken. Via een bouwradio werd muziek afgespeeld en Sjoukje was zelf verkleed als Janis Joplin en mocht op een mini-trike met de kar rijden.

Er werden foto's gemaakt en alles ging goed totdat de mini-trike de kar niet meer kon trekken. Er werd besloten om de kar in de berm achter te laten aan de Foudgumerweg tussen Bornwird en Foudgum. Na een bezoek aan Foudgum zou de stoet weer terugrijden naar Raard en zou de kar meegenomen worden. Tijdens de terugtocht bleek dat de kar kapot was gemaakt en dat de bouwradio miste. Voor Sjoukje en haar ouders viel de diefstal zwaar en de familie begrijpt niet dat iemand zoiets kan doen.

Ondanks de diefstal rijdt Sjoukje vrijdagavond weer mee in de stoet langs de dorpen alleen zonder de kar en zonder muziek.

Redactie: zaterdag kon de familie melden dat de bouwradio weer terug is. Dankzij getuigen die het bericht op deze site lazen, kon de dader achterhaald worden.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet