17,1 °C

Inbraak in Gytsjerk opgelost

vr 17 juni 2011 09.54 uur

LEEUWARDEN -

De twee Leeuwarders van 22 en 29 jaar die onlangs door de politie werden aangehouden voor een inbraak in Mûnein hebben veel meer inbraken op hun kerfstok. Dat is de eerste conclusie van de politie na uitgebreid onderzoek. Zo zijn ze ook betrokken geweest bij een inbraak in Gytsjerk, een inbraak in Tytsjerk en een inbraak in Leeuwarden. Het duo zit nog altijd vast op verdenking de inbraak.

De twee konden in de nacht van 11 op 12 juni worden aangehouden toen ze werden overlopen tijdens een inbraak aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein. Het duo rende naar een gereedstaande auto en ging er aanvankelijk nog vandoor. In de auto zaten volgens de melder nog twee andere personen. De melder gaf hierbij het kenteken van de auto door aan de aanrijdende agenten. Op de Lekkumerweg bij Leeuwarden kwamen zij het voertuig tegen. De agenten zetten de achtervolging in en op de Koeriersterespel sprongen de vier mannen de auto uit en renden weg.

Een grote zoekactie in de Vrijheidswijk en Blitsaerd was het gevolg. Al snel kon de 29-jarige verdachte worden aangehouden. De 22-jarige verdachte werd achterhaald op de Gebroeders Wierdastraat. Ook werd een 28-jarige Leeuwarden aangehouden. Hij bleek na onderzoek echter niks met woninginbraak te maken te hebben. De andere twee Leeuwarders werden wel ingesloten en de auto van de mannen werd in beslag genomen.

Horloge leidt tot oplossing
In de grijze Renault Clio vonden agenten een horloge dat buit gemaakt was bij de woninginbraak op 9 juni aan de Canterlandseweg in Gytsjerk. Op Pinkstermaandag werden verder in een kolk bij de wielerbaan in Leeuwarden een aantal sieraden en paspoorten gevonden. De sieraden bleken eveneens gestolen te zijn bij deze inbraak in de woning in Gytsjerk. De paspoorten bleken te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Bordineweg in Leeuwarden op 10 april 2011.

Auto ook gezien in Tytsjerk
Volgens een verklaring van getuigen was de in beslag genomen auto ook gezien bij een woninginbraak aan de Buorren in Tytsjerk op 1 april 2011. Tijdens de fouillering van de verdachten vonden de agenten bij één van de Leeuwarders een bijzonder muntstuk. Dit muntstuk bleek buit te zijn gemaakt bij de betreffende woninginbraak in Tytsjerk. Ook hadden getuigen gezien dat de inzittenden van de betreffende auto op 3 juni nabij de Golfbaan van de Groene Ster aan de Woelwyk een kluisje in het water hadden gegooid. Na onderzoek van de politie bleek dit kluisje afkomstig te zijn van een bedrijf in Hommerts. Daar werd op 30 mei 2011 ingebroken.

De twee Leeuwarders werden dinsdag op vordering van de officier van justitie geleid voor de rechter-commissaris. Die besloot dat het duo voor veertien dagen in bewaring te stelen. Het onderzoek naar de inbraken loopt nog volop. Het woninginbrakenteam sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

 

Regionaal nieuws

17,1 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.