18,3 °C

Politie houdt drie overvallers aan

do 19 mei 2011 09.40 uur

URETERP -

De politie heeft het onderzoek van een bedreiging, poging afpersing en mishandeling afgerond die plaats vond op 10 maart in een woning in Ureterp. Rond 18.00 uur werd er door drie mannen bij een woning aangebeld. Toen de bewoonster de deur opende liepen de drie mannen de woning binnen. Een andere bewoner pakte een mes om zodoende de overvallers af te schrikken. De mannen wilden hem met verbaal geweld en met bedreigingen dwingen tot ondertekenen van een schuldbekentenis. Ook werd het slachtoffer geslagen. Hij gaf zijn belagers uiteindelijk een klein geldbedrag, waarna het trio vertrok.

Onderzoek
Naar aanleiding van bovenstaande deed het slachtoffer, een 42-jarige inwoner van Ureterp, aangifte en de politie stelde een onderzoek in. De aanleiding was een zakelijk geschil tussen één van de daders en het slachtoffer. Op 22 maart werd een 54-jarige inwoner van Diemen aangehouden. Ook werden de twee medeverdachten opgespoord. Op 28 maart werd een 40-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden en op 3 mei volgde de aanhouding van een 35-jarige man (woonplaats onbekend). Hij werd door de politie in Amsterdam aangehouden.

Voorlopige hechtenis
De verdachten werden vervolgens door de Friese recherche uitgebreid gehoord. De reden van de bedreiging, (poging tot) afpersing en mishandeling zou in de zakelijke sfeer liggen. De drie verdachten werden bij de rechter-commissaris voorgeleid en zijn alle drie in bewaring gesteld. Tot op heden zitten alle drie verdachten nog vast.

 

Regionaal nieuws

18,3 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.