Account
Logo
Zoeken
4.6 °C

Dokkumer liet blote kont niet zien

ma 9 mei 2011, 17.45 uur

LEEUWARDEN - Een Dokkumer (22) wist niet wat hij zag, toen hij een schikkingsvoorstel van 500 euro in de bus kreeg voor belediging van een ambtenaar in functie. De Dokkumer zou in de nacht van 10 oktober 2010 zijn ontblote achterwerk aan twee politiemensen hebben laten zien. De man zei maandag tegen de politierechter dat hij pertinent zeker wist dat hij dat niet had gedaan.

Beide agenten hadden op een kort proces-verbaal ingevuld dat de Dokkumer had geroepen dat hij ze wel even zou laten zien wat hij van ze vond. Vervolgens liet hij zijn broek zakken. Een naar de zitting meegebrachte getuige bevestigde het verhaal van de Dokkumer. De rechter hield de zaak aan om de agente te horen die het proces verbaal heeft opgemaakt.

De getuige had een beter geheugen dan de verdachte. Volgens de getuige wilde zijn maat een schram op zijn bil laten zien. Dat was de Dokkumer alweer vergeten. Hij was diezelfde middag gewond geraakt tijdens een voetbalwedstrijd op kunstgras. De man had zijn broek wel laten zakken, maar volgens hem en de getuige was dat zeker niet om de agenten de gek aan te steken.

De twee waren blijven staan bij een oploopje in de Keppelstraat. Daar was even eerder een automobilist aangehouden. De Dokkumer zou de politie wel een beetje uitgedaagd hebben, door zonder licht een paar keer langs de surveillancewagen te fietsen. Nadat hij zijn voetbalwond had laten zien, kwam de agente op hem af met de mededeling dat hij een boete kreeg voor wildplassen.

De Dokkumer en zijn maat wisten zeker dat er niemand had geplast. Toen ze tegen de agente dat ze het maar moest bewijzen, zou de vrouw gezegd hebben dat de Dokkumer dan een boete kreeg voor geen licht op de fiets. En daar was de verdachte mee akkoord gegaan. 'Als ik iets doe, dan kom ik er ook voor uit', zei hij. De rechter gaat de agente op de zitting horen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum