9,1 °C

Nationale Molendag ook in Sumar

ma 09 mei 2011 15.26 uur

SUMAR -

In het kader van de nationale molendag zal ook Korenmolen De Hoop in Sumar op zaterdag 14 mei a.s. de hele dag geopend zijn. Het publiek kan dan komen kijken, uiteraard hoe een molen er van buiten uitziet, maar ook van binnen valt er van alles te bewonderen. Bovendien kunnen bezoekers beleven hoe het is om niet alleen de molen in werking te zien, maar ook de molenaars. In de molen is veel te zien van het oude molenaarsambacht en er zijn diverse meelproducten te koop. Ook de speciale pannenkoekenmix.

Een extra dimensie is deze keer een aantal molen op schaal die gebouwd zijn door de heer Van Slooten uit Garyp. Deze molens, die allemaal kunnen en zullen draaien, zijn gebouwd van het vooral bij de wat ouderen bekende Meccano, in feite de voorloper van de Lego. Voor de liefhebbers is het een must om even een kijkje te gaan nemen. Maar ook voor de jeugd is dit een mooie gelegenheid om inzicht te krijgen in de elementaire techniek van aandrijving en overbrengingen. Ook in cafetaria ’t Mountsje in Sumar zal een aantal van de technische objecten van de heer Van Slooten tentoongesteld worden.

De molen in Sumar wordt letterlijk en figuurlijk draaiende gehouden door een groep vrijwilligers die is verenigd in Stichting Korenmolen de Hoop en die ervoor zorgt dat deze korenmolen in zo goed mogelijke staat blijft.

De molenaars zijn niet alleen op deze speciale molendag bereid om tekst en uitleg te geven, ze doen dat ook graag op elke andere zaterdag van het jaar, maar dan van 09.00 – 14.00 uur.

 

Regionaal nieuws

9,1 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.