20,9 °C
© Jochem Wiersma

Lauwersoog: drukke reddingbootdag

za 07 mei 2011 20.09 uur

LAUWERSOOG -

Zaterdag werden op de KNRM-stations weer de Nationale Reddingboot Dagen gehouden. In onze regio kon men terecht op station Lauwersoog. Mede door het mooie weer was het lekker druk. Voor velen is het hoogtepunt natuurlijk het meevaren op de boot.

Mensen die donateur zijn of ter plaatse lid werden, konden meevaren op de reddingboot Annie Jacoba Visser, de rubberboot Palace Noordwijk en op de voormalige reddingsboten Suzanne en de Dr.Ir.S.L.Louwes. De boten voeren uit met de mensen gehuld in reddingvesten.

In het bemanningverblijf konden bezoekers een stand met modelboten bezichtigen en een filmvoorstelling bekijken. Ook was er de mogelijkheid om redder aan de wal te worden, door donateur te worden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. In een stand kon men artikelen kopen van de KNRM.

Ook was de brandweer van Anjum aanwezig en demonstreerde wat er gebeurt als je een brandende pan op het vuur blust met water. Ook lieten ze enkele gasbusjes ontploffen.

De reddingboten Annie Jacoba Visser en de Palace Noordwijk, moesten rond drie uur stoppen met de rondvaarten, omdat ze werden opgeroepen voor een vastgelopen partyschip.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

20,9 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.