15,7 °C
© Jochem Wiersma

Dode bij tragisch ongeval in Ee

za 23 april 2011 18.42 uur

EE -

Bij een ongeval op de Humaldawei bij Ee is zaterdag een 45-jarige motorrijder uit het Groninger Winsum om het leven gekomen. De man reed richting Ee en haalde rond 17.45 uur een auto in. Op dat moment reed vanaf de Dowemattereed een crossbrommer met twee opzittenden de weg op. Een aanrijding was het gevolg.

Door de klap schoot de motorrijder door. Hij was op slag dood. Zijn motor belandde in de sloot. De twee opzittenden van de crossbrommer (14, 16 jaar en afkomstig uit Oostrum) raaktem beide gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ter assistentie kwam ook de traumahelikopter van het UMCG ter plaatse om een arts te brengen.

De 14-jarige bestuurder van de brommer is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Zijn opzittende is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na ontslag uit het ziekenhuis is de 14-jarige bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws