15,5 °C

Waaxens organiseert unieke fair

di 19 april 2011 14.33 uur

WAAXENS (DONGERADIEL) -

In het dorp Waaxens bij Dokkum wordt op 27, 28 en 29 mei een unieke woon- en tuinfair georganiseerd in de tuin van de voormalige pastorie en in de naastgelegen kerk. De pastorie is een rijksmonument en wordt door de monumentenzorg als een van de mooiste, danwel als de mooiste plattelands pastorie van Friesland beschouwd.

De naastgelegen tuin, waar de Engelse schrijver Charles Dickens volgens de overlevering zijn wereldberoemde boek Oliver voor een groot deel in heeft geschreven, wordt ingericht als Fair terrein. Langs de paden achter in de tuin, onder de appel en pruimenbomen, het prieel en rondom de monumentale rode beuk in de voortuin zullen tenten, kramen en grondplekken bezet zijn door de meer dan 60 deelnemende standhouders die niet alleen uit de regio komen. Vanuit heel Friesland, Groningen, Flevoland, Zuidholland en zelfs België komen de standhouders naar het pitoreske 40 inwoners tellende Waaxens om deel te nemen aan deze unieke Maaie Fair.

Het idee om deze fair te organiseren is ontstaan bij het begin van de kredietcrisis om niet bij de pakken neer te gaan zitten en ach en wee te roepen, maar tegengas te geven en iets aan te pakken waarmee de crisis te lijf kan worden gegaan. De organisatoren hadden één doel voor ogen, een fair met uitstraling, de tuin en de pastorie waardig en deelnemers die iets te bieden hebben. Deze hoge eisen, aan zich zelf opgelegd, zorgden ervoor dat de fair in 2010 niet door kon gaan omdat er te weinig deelnemers waren die aan de eisen van de organisatie konden voldoen. Gelukkig is dat dit jaar ruimschoots geslaagd en vol verwachting wordt er dan ook naar uitgezien dat de Fair geopend gaat worden.

 

Regionaal nieuws

15,5 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.