Account
Logo
Zoeken
6.2 °C

Politie lost bij toeval acht zaken op

do 14 april 2011, 10.02 uur

BURGUM - Bij enig toeval heeft de politie van Burgum acht inbraken en diefstallen opgelost nadat twee weken terug een aantal jongeren was opgepakt voor de openlijke geweldpleging welke op 2 april bij De Wissel in Hurdegaryp plaatsvond. Door de aanhoudingen kwam de politie er ook achter dat twee mannen een reeks inbraken en diefstallen op hun kerfstok hadden.

Voor de openlijke geweldpleging werden in totaal vijf mannen aangehouden. Uit onderzoek werd duidelijk dat de 19-jarige man uit Tytsjerk en de 29-jarige man uit Hurdegaryp ook inbraken en diefstallen zouden hebben gepleegd. Zij werden na heenzending onmiddellijk weer aangehouden. Later werd nog een 19-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden. Beide 19-jarigen mocht na verhoor het bureau weer verlaten. De 29-jarige man is voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Met de aanhouding van de 29-jarige verdachte zijn vier inbraken en vier diefstallen opgelost. Van drie andere diefstallen, een buitenboordmotor in Haskerdyken, twee ankers uit een boot in Ryptsjerk en een navigatiesysteem uit een auto in Hurdegaryp, is bij de politie nog geen aangifte gedaan. Alle feiten hebben plaatsgevonden in de zomermaanden van 2010.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
84.8%
Nee  
9.1%
Geen mening  
6.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!