Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Niet bezuinigd op rondweg Dokkum

do 14 april 2011, 1.14 uur

DOKKUM - De financiering van de rondweg die aan de Westkant van Dokkum zal verschijnen komt niet direct onder druk te staan nu de provincie wil bezuinigingen. Dat zei wethouder Albert van der Ploeg afgelopen woensdagavond tijdens de raadscommissie Grondgebied van de gemeente Dongeradeel. De provincie liet bij monde van gedeputeerde Piet Adema weten dat er vanuit de provincie niet meer mee zal worden betaald aan de aanleg en herstel van gemeentelijke wegen. In het geval van de rondweg bij Dokkum-West liggen de zaken echter veel complexer.

De aanleg van de Rondweg-West is wat dat betreft ‘in bysûnder gefal’, aldus wethouder Albert van der Ploeg. De weg heeft een sterke relatie met de Centrale As, met bedrijventerreinen en is daarnaast expliciet benoemd in het Netwerk Noordoost. Van der Ploeg verwacht dan ook dat de bezuiniging niet geldt voor de Rondweg bij Dokkum. De bezuiniging van de provincie komt omdat er vanuit het rijk 3 miljoen euro minder wordt uitgekeerd voor verkeer en vervoer. Om het openbaar vervoer op peil te houden, wordt er door de provincie op andere verkeerstaken bezuinigd.

Nog geen deal over bijdrage
De gemeente Dongeradeel heeft overigens ook nog geen deal gesloten met de provincie. Wethouder van der Ploeg kon met het oude college van Gedeputeerde Staten geen akkoord bereiken. Hoe het nieuwe college van PvdA, CDA en FNP in de zaak staat moet nog gaan blijken. De gemeente Dongeradeel kan de nieuwe weg met bijbehorende opties in ieder geval niet alleen financieren. Met alle extra opties zijn de kosten voor Dokkum-West geraamd op 30,3 miljoen euro. Daarvan is 18,2 miljoen euro bestemd voor de nieuwe weg.

Dongeradeel is in ieder geval voor de ontwikkeling van een multifunctionele stadsrandzone aan de westzijde van Dokkum inclusief een Westelijke rondweg Dokkum die middels een aquaduct de Dokkumer Ee passeert. Dit aquaduct maakt een snelle verbinding mogelijk tussen De Centrale As en het bedrijventerrein Better¬wird. Betterwird zal binnenkort worden uitgebreid om aan de ambities van de ondernemers in Noordoost- Fryslân te kunnen voldoen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.2%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen