15,4 °C

Syb van der Ploeg van bed gelicht

ma 11 april 2011 19.29 uur

DE WESTEREEN -

De politie heeft zaterdagnacht zanger Syb van der Ploeg van het bed gelicht in zijn woning in Wytgaard. De zanger, die opgroeide in De Westereen, wordt verdacht van huiselijk geweld en heeft de bewuste zaterdagnacht door moeten brengen in een politiecel in Leeuwarden.

De aanleiding van de aanhouding betrof een melding van een getuige die Syb van der Ploeg en zijn vriendin had gezien in Leeuwarden. Hij/zij zag volgens de politie dat de zanger zijn vriendin mishandelde. Volgens de 44-jarige zanger ontstond een situatie toen hij zijn vriendin oppakte en wilde optillen terwijl ze dit niet wilde. Ze wilde losgelaten worden en daarop vond wat 'duw- en trekwerk' plaats. Syb van der Ploeg ontkende geslagen te hebben en deed zijn verhaal maandagavond in het tv-programma Boulevard.

Het stel is vervolgens in de auto naar huis gegaan en ze hebben volgens Syb van der Ploeg alles uitgepraat. Door de melding van de getuige besloot de politie echter om de zanger in zijn woning in Wytgaard aan te houden en van zijn bed te lichten. Hij is vervolgens op het politiebureau verhoord en kon op zondag het bureau weer verlaten. Er is proces-verbaal opgemaakt en het is nu aan de officier van justitie wat een eventuele straf zal worden.

Redactie: De zaak is op 8 juni 2011 geseponeerd door het OM.

 

Regionaal nieuws

15,4 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.