15,2 °C

© Martijn de Vries

Traumaheli vliegt nu ook in de nacht

ma 11 april 2011 16.00 uur

BURGUM -

De traumaheli van het UMCG in Groningen zal vanaf 12 april ook 's nachts ingezet worden voor ernstige ongevallen. Het team vloog in de afgelopen maand ook al regelmatig in de avonduren boven Friesland om te oefenen. Voorheen rukt het traumateam wel 's nachts uit maar ging dit per busje. Vanaf heden kan het team dus veel sneller ter plaatse zijn bij ongevallen. Zo is Burgum vanaf Groningen binnen 10 tot 12 minuten te bereiken per helikopter. Dit is zelfs sneller dan een ambulance die vanuit Drachten of Leeuwarden aanrijdt.

Het UMCG verwacht dat de traumaheli in de nacht- en avonduren ongeveer 200 keer per jaar wordt ingezet en grotendeels vóór middernacht. Dit is gebaseerd op de ervaring met de nachtelijke inzet van de traumabus in het noorden en van de traumaheli in Nijmegen.

Het Mobiel Medisch Team wordt ingezet als aanvulling op de ambulancezorg om bij ernstige ongevallen in het verkeer, op het werk of thuis, ter plekke medisch specialistische zorg te bieden aan patiënten die in acuut levensgevaar zijn.

 

Regionaal nieuws

15,2 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.