Account
Logo
Zoeken
7.7 °C
Foto: Harry van der Linde

NK Autotrek in Drachten

vr 8 april 2011, 10.55 uur

DRACHTEN - Het NK Autotrek te Drachten kon rekenen op veel publiek en deelnemers. Omdat de bekende weerman Piet Paulusma ’s avonds zijn weerbericht presenteerde waren vele nieuwsgierigen uit Drachten naar het Firezonestation aan de Lange West gekomen.

Het publiek kon allemaal met Piet op de foto én voor de tv-camera. Ondertussen vochten de deelnemers aan het NK Autotrek een verbeten strijd uit. Ze moesten een auto zo snel mogelijk over een afstand van 25 meter trekken. Dat ging ze goed af. Onder luide aanmoedigingen van het publiek en de vrolijke klanken van een dweilorkest werkten ze zich in het zweet.

Mooi weer

Nicole Bardis uit Drachten, voormalig Fries kampioen bankdrukken had al ruim van te voren haar zinnen gezet op het NK Autotrek in Drachten.’Niet geschoten is altijd mis’. Dit ging haar goed af, zowel in de voorrondes als in de finale was zij de sterkste vrouw van Drachten. Met afstand versloeg zij de andere vrouwen.

Bij de heren verpletterde Johnny Meijerhof de concurrentie. Deze krachtpatser had ruime ervaring in het trekken van zware voertuigen. Vorig jaar trok hij maar liefst 47000 kilo tijdens het NK Stoomlocomotieftrekken in het Limburgse Simpelveld. Het was dan ook geen toeval dat de concurrentie het nakijken had. Het enige smetje op zijn overwinning was zijn eindtijd van 10.17 seconden, graag had hij de magische grens van 10 seconden doorbroken. Maar zegt Johnny: ‘Ik heb nog nooit zo snel 500 euro verdiend’. Beide winnaars wonnen een tankpas ter waarde van maar liefst 500 euro.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal