8,4 °C

Dronken vrouw gepakt na achtervolging

zo 13 maart 2011 12.17 uur

BUITENPOST - Na een achtervolging heeft de politie zaterdagnacht rond 3.00 uur het rijbewijs kunnen invorderen van een 41- jarige automobiliste uit Visvliet. De politie kwam de vrouw op het spoor toen er een melding binnenkwam dat er op de Friesestraatweg onder Burum een auto zou rijden waarvan de bestuurster mogelijk onder invloed zou zijn.

De agenten gingen op zoek en gaven de vrouw een stopteken toen ze haar zagen rijden. Ze reageerde hier niet op en reed door naar Grijpskerk waar ze haar autolichten doofde en probeerde te ontsnappen. Dit wilde niet lukken en op een zeker moment sneed ze zelfs een politieauto af die haar probeerde in te halen.

Een motoragent wist op een zeker moment de auto in te halen maar het lukte de agent niet om de vrouw een succescvol stopteken te geven. Integendeel, de motoragent werd bijna zelfs aangereden door de vrouw. Via de N355 ging de automobiliste vervolgens richting Buitenpost. Ze gebruikte zelfs de linker rijbaan op momenten dat er tegenliggers aan kwamen rijden.

Uiteindelijk is het de agenten gelukt om de auto op de Waardweg in Buitenpost tot stoppen te dwingen. Hierbij werd een dienstauto van de politie bijna door haar geramd. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en probeerde nog steeds om weg te komen met haar auto. Met behulp van peperspray is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is een bloedproef afgenomen en is zij voor nader onderzoek ingesloten.

 

Regionaal nieuws

8,4 °C
10 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.