9 °C

Ruitengooier niet-toerekeningsvatbaar

di 08 maart 2011 14.56 uur

LEEUWARDEN -

Op 27 februari 2010 smeet een 39-jarige man 16 ramen kapot van de Philidelphia kerk aan Suder Stasjonstrjitte in de Westereen. De man werd op 7 maart opgepakt toen hij een kerkdienst verstoorde. De politierechter concludeerde dinsdag dat de man, een inwoner van de Westereen, op het moment dat hij de ruiten vernielde niet verantwoordelijk gesteld kon worden voor zijn daden.

De Westereender was op dat moment ontoerekeningsvatbaar, was de conclusie van de rechter. Nadat hij op 7 maart door de politie was meegenomen, werd de man in opdracht van een psychiater opgenomen bij de GGZ. Hij is daar een poosje gebleven. De Westereender is even lid geweest van de kerk. Tot hij vond dat hij in aanraking kwam met de verkeerde mensen.

Het ingooien van de ruiten was volgens hem een manier om aandacht te vragen voor zijn probleem: hij meende dat hij achtervolgd werd door bepaalde figuren. Hij benadrukte dat de actie niet gericht was tegen de leden van de kerk. De dag dat hij werd opgepakt, was hij naar de kerk gegaan om zijn excuses aan te bieden.

 

Regionaal nieuws

9 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.