10,9 °C

Europarlementarier op bezoek in Dokkum

di 08 maart 2011 10.58 uur

DOKKUM -

De delegatieleider van de VVD in het Europees Parlement, Hans van Baalen komt op maandag 14 maart naar het Dockinga College VMBO-gt om daar gastlessen te geven aan leerlingen van de tweede klassen en met hen in discussie te gaan over Europese wetten en regels. Hans van Baalen niet geheel onbekend met Dokkum, aangezien hij getrouwd is met de uit Dokkum afkomstige Ineke Sybesma.

Op zijn website geeft Van Baalen aan dat hij in het Europees Parlement opkomt voor Nederlandse boeren en consumenten; een onderwerp waar de leerlingen van het Dockinga College hem zeker op zullen bevragen. Zij hebben zich tijdens verschillende economie-, godsdienst-, geschiedenis- en aardrijkskundelessen voorbereid door o.a. het bedenken en ontwerpen van wetsvoorstellen die zij met Hans van Baalen willen bespreken. Daarnaast zal de Europarlementariër een gastles geven over de Europese Unie.

Het Dockinga College VMBO-gt is actief bezig met internationalisering en neemt deel aan het project “Een 10 voor Europa” van het Bureau Europees Parlement, waarbij leerlingen optreden als Junior-Euro- Ambassadeurs. In het voorjaar brengen leerlingen een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel op uitnodiging van het Bureau EP. Ondertussen zijn op het Dockinga College VMBO-gt ook contacten gelegd met partnerscholen in Spanje, Tsjechië en Turkije, waarmee men in de periode 2011-2013 een internationaal project hoopt uit te voeren, waarbij leerlingen ook daadwerkelijk Europa in gaan.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

10,9 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.