6,5 °C

Inbreker laat dna-sporen achter

vr 04 maart 2011 18.10 uur

LEEUWARDEN -

Een 50-jarige inbreker uit de stad Groningen werd vrijdag door de politierechter veroordeeld tot 4 maanden cel, plus 3 maanden voorwaardelijk. De Groninger heeft zich schuldig gemaakt aan een drietal inbraken. Op 4 mei 2010 was de man betrokken bij een inbraak in café het Voorwerk in Siegerswoude.

Bij die inbraak werd het dna van de Groninger aangetroffen op een fles Passoa, waar de man uit had gedronken. In de nacht van 1 op 2 september werden er in Wijnjewoude twee inbraken gepleegd. Bij een sloperij aan de Weinterp in Wijnjewoude werd een geldbedrag gestolen. Op een bureau in het kantoor werd een schoenspoor gevonden dat overeenkwam met de schoenen van de verdachte.

Bovendien hadden de inbrekers een rubberen schoonmaakhandschoen achtergelaten. Ook hier zat het dna van de Groninger op. Bij een woning aan de Klein Groningen werd na de inbraak ook een handschoen gevonden. Deze handschoen is niet onderzocht en kon dus niet in verband worden gebracht met de verdachte. De man werd van deze inbraak vrijgesproken.

Dat ging niet op voor een inbraak in een boerderij aan de Dorpsstraat in Haule. In de nacht van 12 december vorig jaar werden de bewoners wakker toen twee mannen in het holst van de nacht bij hen de slaapkamer stonden. De twee inbrekers gingen er als een haas vandoor. De politie slaagde erin de Groninger in de kraag te vatten. Hij en zijn collega hadden de woning en het kantoorgedeelte van de boerderij overhoop gehaald.

Spullen die ze mee wilden nemen, stonden al klaar. Toen de verdachte werd aangehouden had hij pasjes, papiergeld en het rijbewijs van de bewoners op zak. De man moet aan twee gedupeerden schadevergoedingen van 630 en 226 euro betalen. De eigenaar van het café in Siegerswoude kreeg een schadebedrag van € 2321 toegewezen.

 

Regionaal nieuws

6,5 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.