Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Meer uitbouw opties voor Fûgellân

vr 4 maart 2011, 12.14 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel gaat nieuwe regels opstellen voor de bebouwing in de wijk het Fûgellân in Dokkum. Daartoe zal het college de raad een systematiek voorleggen waarbinnen de nieuwe regels vorm krijgen. Inwoners van de wijk krijgen hiermee meer mogelijkheden voor het realiseren van een bijgebouw, een aanbouw of een uitbouw.

Steeds meer inwoners willen extra ruimte in en bij hun woning realiseren, maar de huidige regelgeving biedt hiervoor op een aantal plekken nog te weinig mogelijkheden. Op dit moment mag in het Fûgellân alleen op het achtererf worden gebouwd. Het college stelt nu aan de raad voor om voor hoekwoningen ook het bouwen op het zijerf mogelijk te maken. Hieraan wordt wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de uitbreiding ondergeschikt zijn aan het hoofdgebouw en zijn er eisen gesteld aan de afstanden tot de perceelgrens en de voorgevel.

Met de nieuwe regels hebben de inwoners van het Fûgellân meer mogelijkheden om een bebouwing bij of aan hun woning te realiseren, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het stedenbouwkundige karakter van de wijk. De nieuwe regels zullen in eerste instantie alleen op een deel van het Fûgellân van toepassing zijn. Mogelijk wordt nog onderzocht of de nieuwe regels ook toegepast kunnen worden in andere wijken waar veel geschakelde woningen of rijtjeswoningen staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381