Account
Logo
Zoeken
2.6 °C

240 uur werken voor schop tegen hoofd

do 3 maart 2011, 12.06 uur

LEEUWARDEN - Bij een vechtpartij bij The Dance Factory in Berlikum werd een 24-jarige inwoner van Berlikum vol tegen het hoofd geschopt. De vermeende dader, een 19-jarige inwoner van Peasens, moest zich donderdag bij de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden. De officier van justitie eiste de hoogste werkstraf en een forse voorwaardelijke celstraf.

Omdat de Paesenser nauwelijks een strafblad had en omdat de zaak lang op de plank is blijven liggen eiste de officier van justitie geen onvoorwaardelijke celstraf. Zij eiste een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden. In de nacht van 3 op 4 oktober 2009 ontstond er een vechtpartij op het Hemmemaplein in Berlikum.

Een groepje jongeren dat op stap was geweest in Leeuwarden was bezig de taxibus af te rekenen, toen een andere groep de bus al binnen wilde. De Paesenser zat in een andere taxi toen hij zijn maat wilde halen om mee naar huis te gaan. Op het moment dat hij op de vechtende meute af stapte, leek het alsof iemand die op de grond lag zijn maat onderuit wilde trekken.

Zijn lezing is dat hij diegene tegen de arm wilde schoppen. Een politieagent in burger zag echter dat de verdachte de Berlikumer gericht en hard tegen het hoofd schopte met de wreef van zijn rechtervoet. Het slachtoffer zat op dat moment op handen en knieën op de grond. De Paesenser, die donderdag zo nu en dan zijn emoties met moeite de baas kon, zei dat het nooit in hem zou opkomen iemand op zo'n manier te mishandelen.

Achteraf had hij spijt dat hij uit de taxi was gestapt: 'Ik had gewoon in die bus moeten blijven'. Hij heeft geprobeerd zijn excuses aan te bieden, maar daar stelde de Berlikumer geen prijs op. De advocate bepleitte vrijspraak omdat er volgens haar sprake was van een noodweersituatie. Uitspraak: 17 maart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!