6,3 °C

240 uur werken voor schop tegen hoofd

do 03 maart 2011 12.06 uur

LEEUWARDEN -

Bij een vechtpartij bij The Dance Factory in Berlikum werd een 24-jarige inwoner van Berlikum vol tegen het hoofd geschopt. De vermeende dader, een 19-jarige inwoner van Peasens, moest zich donderdag bij de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden. De officier van justitie eiste de hoogste werkstraf en een forse voorwaardelijke celstraf.

Omdat de Paesenser nauwelijks een strafblad had en omdat de zaak lang op de plank is blijven liggen eiste de officier van justitie geen onvoorwaardelijke celstraf. Zij eiste een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden. In de nacht van 3 op 4 oktober 2009 ontstond er een vechtpartij op het Hemmemaplein in Berlikum.

Een groepje jongeren dat op stap was geweest in Leeuwarden was bezig de taxibus af te rekenen, toen een andere groep de bus al binnen wilde. De Paesenser zat in een andere taxi toen hij zijn maat wilde halen om mee naar huis te gaan. Op het moment dat hij op de vechtende meute af stapte, leek het alsof iemand die op de grond lag zijn maat onderuit wilde trekken.

Zijn lezing is dat hij diegene tegen de arm wilde schoppen. Een politieagent in burger zag echter dat de verdachte de Berlikumer gericht en hard tegen het hoofd schopte met de wreef van zijn rechtervoet. Het slachtoffer zat op dat moment op handen en knieën op de grond. De Paesenser, die donderdag zo nu en dan zijn emoties met moeite de baas kon, zei dat het nooit in hem zou opkomen iemand op zo'n manier te mishandelen.

Achteraf had hij spijt dat hij uit de taxi was gestapt: 'Ik had gewoon in die bus moeten blijven'. Hij heeft geprobeerd zijn excuses aan te bieden, maar daar stelde de Berlikumer geen prijs op. De advocate bepleitte vrijspraak omdat er volgens haar sprake was van een noodweersituatie. Uitspraak: 17 maart.

 

Regionaal nieuws

6,3 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.