9,4 °C
Foto: Geert Huisman

Premièrestuk voor Jongerentoneel

wo 02 maart 2011 14.27 uur

HARKEMA -

Jongereintoaniel Kom mar op! uit Harkema is inmiddels niet alleen meer bekend in Harkema en omstreken, maar neemt binnen Friesland een steeds nadrukkelijkere positie in. Kom mar op! maakte eerst deel uit van toneelvereniging Harkjemar, maar sinds augustus van het afgelopen jaar is er sprake van een zelfstandige jongerentoneelvereniging. Dit was nodig om de ambities die de jongeren hebben te kunnen realiseren.

Al voor de zomer van 2010 zijn de jongeren aan de slag gegaan met het friestalige stuk dat op 5 maart 2011 in De Klok in première zal gaan. Het stuk “Dea-gewoan” is onder andere ontstaan uit ideeën van de jongeren. Door improvisatie opdrachten zijn de jongeren ook deels verantwoordelijk voor de invulling van het stuk. Uiteindelijk is alles samengevoegd en tot een toneelstuk verwerkt door Renata Hager en Henk Roskammer.

Het stuk laat zien dat de maatschappij tegenwoordig niet zo goed meer weet hoe ze met jongeren om moet gaan, met name als deze jongeren ‘anders’ zijn. De jongeren krijgen dat al heel snel een stempel opgedrukt. Dat gebeurt ook in het stuk “Dea-gewoan”. De jongeren hebben door de volwassenen in de maatschappij een stempel opgedrukt gekregen omdat ze “anders” zijn. Ze zijn daarom “weggestopt” in een inrichting, ieder met zijn of haar eigen verhaal. Maar dat ze “anders” zijn wil toch niet zeggen dat ze gek zijn!

Dea-gewoan is een verrassende voorstelling, met hele komische momenten die worden afgewisseld met serieuze momenten. Een voorstelling met een onderliggende boodschap voor jong en oud. Wij verwelkomen u dan ook graag bij één van onze voorstellingen op 5, 11 en/of 12 maart 2011 om 20:00 uur in de zaal van café De Klok, B. Harkemastrjitte 1 te Harkema. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Postwinkeltsje aan de Warmoltstrjitte en op de avond van de uitvoeringen aan de zaal.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,4 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.