Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Cel voor poging doodslag op agent

di 1 maart 2011, 15.40 uur

LEEUWARDEN - Voor een poging tot doodslag op een hoofdagent van de politie werd een inwoner van Surhuisterveen (48) dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 8 maanden cel. De rechtbank vindt dat de Surhuistervener zich schuldig heeft gemaakt aan 'levensbedreigend geweld' toen hij op 23 mei vorig jaar tijdens een worsteling de keel van de politieman dichtkneep.

De politie wilde de man aanhouden omdat hij werd verdacht van dronken rijden. De aanhouding liep volledig uit de hand toen de agent de Surhuistervener op de rug sprong. De zwaargebouwde verdachte kwam bovenop de politieman te liggen. De agent dreigde het bewustzijn te verliezen toen hem de keel werd dichtgeknepen. Om zichzelf te verdedigen, sloeg de agent de Surhuistervener met zijn Maglite op het hoofd.

De rechtbank vindt dat de politieman dat wel wat te ver heeft doorgedreven: hij ging door met slaan toen dat niet meer nodig was. De Surhuistervener verloor het bewustzijn toen een andere agent een verwurging had ingezet. Ook die verwurging was te lang doorgezet, vond de rechtbank. Desondanks veroordeelde de rechtbank het geweld dat de Surhuistervener had gebruikt.

De man heeft zich verder schuldig gemaakt aan het weigeren van een ademanalyse, het negeren van diverse stoptekens en het rijden zonder geldig rijbewijs. Naast de 8 maanden onvoorwaardelijk kreeg hij 4 maanden voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van 10 maanden. Hij komt onder toezicht van de reclassering. Aan de agent moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer