9,9 °C

Cel voor poging doodslag op agent

di 01 maart 2011 15.40 uur

LEEUWARDEN -

Voor een poging tot doodslag op een hoofdagent van de politie werd een inwoner van Surhuisterveen (48) dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 8 maanden cel. De rechtbank vindt dat de Surhuistervener zich schuldig heeft gemaakt aan 'levensbedreigend geweld' toen hij op 23 mei vorig jaar tijdens een worsteling de keel van de politieman dichtkneep.

De politie wilde de man aanhouden omdat hij werd verdacht van dronken rijden. De aanhouding liep volledig uit de hand toen de agent de Surhuistervener op de rug sprong. De zwaargebouwde verdachte kwam bovenop de politieman te liggen. De agent dreigde het bewustzijn te verliezen toen hem de keel werd dichtgeknepen. Om zichzelf te verdedigen, sloeg de agent de Surhuistervener met zijn Maglite op het hoofd.

De rechtbank vindt dat de politieman dat wel wat te ver heeft doorgedreven: hij ging door met slaan toen dat niet meer nodig was. De Surhuistervener verloor het bewustzijn toen een andere agent een verwurging had ingezet. Ook die verwurging was te lang doorgezet, vond de rechtbank. Desondanks veroordeelde de rechtbank het geweld dat de Surhuistervener had gebruikt.

De man heeft zich verder schuldig gemaakt aan het weigeren van een ademanalyse, het negeren van diverse stoptekens en het rijden zonder geldig rijbewijs. Naast de 8 maanden onvoorwaardelijk kreeg hij 4 maanden voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van 10 maanden. Hij komt onder toezicht van de reclassering. Aan de agent moet hij een schadevergoeding van 500 euro betalen.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

9,9 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.