Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Woning vol met gas door koperdieven

zo 27 februari 2011, 8.10 uur

LEEUWARDEN - Twee koperdieven waren verantwoordelijk voor een levensgevaarlijke situatie, toen ze leidingen sloopten uit een leegstaande woning aan het Oost in Buitenpost. Zonder eerst te checken of het gas of het water al was afgesloten, knipten de dieven de leidingen door. Met als gevolg dat de woning vol stroomde met gas. Een van de twee dieven, een 29-jarige Drachtster, werd door de politierechter veroordeeld tot twee maanden cel.

Op 25 januari vorig jaar zag een getuige de twee mannen bij de woning rondstruinen. De man waarschuwde de politie. Toen de agenten bij het pand kwamen, roken ze een sterke gaslucht. De twee dieven hadden al een hele bult koperen leidingen en kabels in de kofferbak van hun auto liggen. Ze beweerden dat ze toestemming hadden de woning leeg te halen.

De mededader had een sleutel van het pand, een boerderij. De Drachtster is al eens eerder veroordeeld tot twee maanden cel voor koperdiefstal. Daaruit concludeerde de rechter dat 'het kwartje blijkbaar niet helemaal is gevallen'. Bovenop de nieuwe straf kreeg de Drachtster een voorwaardelijke celstraf van een maand.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!