9,5 °C

Woning vol met gas door koperdieven

zo 27 februari 2011 08.10 uur

LEEUWARDEN -

Twee koperdieven waren verantwoordelijk voor een levensgevaarlijke situatie, toen ze leidingen sloopten uit een leegstaande woning aan het Oost in Buitenpost. Zonder eerst te checken of het gas of het water al was afgesloten, knipten de dieven de leidingen door. Met als gevolg dat de woning vol stroomde met gas. Een van de twee dieven, een 29-jarige Drachtster, werd door de politierechter veroordeeld tot twee maanden cel.

Op 25 januari vorig jaar zag een getuige de twee mannen bij de woning rondstruinen. De man waarschuwde de politie. Toen de agenten bij het pand kwamen, roken ze een sterke gaslucht. De twee dieven hadden al een hele bult koperen leidingen en kabels in de kofferbak van hun auto liggen. Ze beweerden dat ze toestemming hadden de woning leeg te halen.

De mededader had een sleutel van het pand, een boerderij. De Drachtster is al eens eerder veroordeeld tot twee maanden cel voor koperdiefstal. Daaruit concludeerde de rechter dat 'het kwartje blijkbaar niet helemaal is gevallen'. Bovenop de nieuwe straf kreeg de Drachtster een voorwaardelijke celstraf van een maand.

 

Regionaal nieuws

9,5 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.