9,5 °C

Vrijspraak in burenruzie Oudega

do 24 februari 2011 16.47 uur

LEEUWARDEN -

Het was voor de politierechter wel duidelijk dat het woongenot van de buren in Oudega (Sm.) niet echt optimaal is. 'Toen ik het dossier las, dacht ik: die buren hebben het niet getroffen met elkaar', aldus de rechter. Een 32-jarige inwoner van Oudega moest terechtstaan omdat hij zijn buurman mishandeld zou hebben. Het is niet het enige vervelende voorval geweest op de buurt.

De Oudegaster was van plan om de buurman aan te spreken op zijn gedrag. De man had het 7-jarige zoontje van de verdachte en een vriendje uitgescholden omdat hij dacht dat ze rotzooi over de schutting hadden gegooid. Hij had niet alleen gescholden, de buurman had ook nog takken en een boomstronk bij de verdachte in de achtertuin gegooid. Zonder te kijken of er ook iemand achter de schutting stond.

De Oudegaster kreeg een telefoontje van zijn vrouw, die ook de wijkagent had gebeld. De wijkagent adviseerde de verdachte om samen met iemand naar de buurman te gaan om hem aan te spreken op zijn gedrag. De Oudegaster was bezig een vriend te bellen, toen de buurman uit zijn woning kwam en in een auto stapte. Toen de verdachte het portier opendeed om te praten, zette de buurman de auto in de achteruit.

De Oudegaster werd vervolgens hangend op het portier en het dak van de auto een stukje meegesleurd. In een reactie haalde hij uit met zijn voet. Hij wist zeker dat hij de buurman niet of nauwelijks had geraakt. De man had wel aangifte gedaan van mishandeling en een schadevordering van 300 euro ingediend. Daar hadden zowel de rechter als de officier van justitie hun twijfels bij. De officier vond dat de Oudgegaster min of meer uit noodweer had gehandeld.

De buurman had volgens de officier helemaal geen reden om achteruit te rijden. De rechter deed er nog een schepje bovenop: 'Volgens mij hebt u het niet getroffen met uw buurman'. De rechter voegde er nog aan toe dat de buurman met het achteruitrijden en het gooien van de boomstronk zich wellicht zelf schuldig had gemaakt aan het plegen van strafbare feiten. De Oudegaster werd vrijgesproken, de schadeclaim werd afgewezen.

 

Regionaal nieuws

9,5 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.