4 °C

Volledige vrijspraak in ontuchtzaak

vr 28 januari 2011 20.25 uur

LEEUWARDEN -

De 37-jarige verdachte in een destijds spraakmakende ontuchtzaak in Burgum werd vrijdag in hoger beroep door het gerechtshof in Leeuwarden op alle punten vrijgesproken. De advocaat-generaal had 222 dagen cel plus 200 voorwaardelijk geëist. De man werd ervan verdacht dat hij in de zomer van 2008 drie minderjarige meisjes betast zou hebben. Ook zou hij geprobeerd hebben een vierde slachtoffer aan te randen.

Bijna exact twee jaar geleden, op 29 januari 2009, werd de man door de rechtbank vrijgesproken van dezelfde feiten. De rechtbank vond toen dat de verklaringen van de slachtoffers teveel verschilden of juist tegengesteld waren. De rechtbank vond destijds wel dat openbare schennispleging bewezen kon worden.

Toen hij een vrouwelijke Jehova's getuige en haar dochtertje aan de deur kreeg zou de man zijn hand in zijn strakke loopbroek over zijn geslachtsdeel hebben bewogen. Het gerechtshof sprak de verdachte ook op dit punt vrij. Het was volgens het hof een één-op-één verhaal: de lezing van de vrouw tegenover de ontkennende verklaring van de verdachte. En dat is niet genoeg voor een veroordeling. Het dochtertje van de Jehova's getuige had afwijkend verklaard.

 

Regionaal nieuws

4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.