-0,2 °C

Winkeldievegge met dure smaak

vr 28 januari 2011 12.39 uur

LEEUWARDEN -

Een 35-jarige winkeldievegge werd op 8 oktober vorig jaar op heterdaad betrapt in een winkel aan de Zuidkade in Drachten. De vrouw kreeg vrijdag van de politierechter een werkstraf van 30 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week. Ze was behoorlijk gehaaid te werk gegaan: ze had aluminiumfolie over de alarmlabels geplakt.

Het bleek dat de vrouw de hele dag al proletarisch aan het winkelen was. Bij twee winkels in Gorredijk had ze voor meer dan 1100 euro aan kleding gestolen. De vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, bleek een voorkeur te hebben voor dure merkkleding. Ze vertelde de politie dat ze vanwege haar lengte extra grote maten moest hebben.

In de winkel in Drachten had ze voor ruim 1000 euro aan gestolen kleding in de tas. In haar auto vond de politie twee tassen met kleren die uit de winkels in Gorredijk waren gestolen. De vrouw heeft een strafblad. Ze werd eerder veroordeeld voor diefstal en oplichting. Ze kwam vrijdag niet op de zitting van de poltierechter.

 

Regionaal nieuws

-0,2 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.