-0,4 °C

Twee scholen genomineerd voor prijs

do 27 januari 2011 21.45 uur

DRACHTEN -

In totaal zes scholen in Fryslân zijn genomineerd voor de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Fryslân, twee daarvan komen uit de Wâlden. Het gaat om OBS ’t Holdersnest uit Harkema en Singelland Het Drachster Lyceum/ISK uit Drachten met de volgende projecten:

Harkema, OBS ’t Holdersnest: Kids en Company
Om ondernemend gedrag van leerlingen, leerkrachten, directie en ouders te stimuleren en het ambitieniveau te verhogen, de leerresultaten te verbeteren en de doorstroming naar hoger voortgezet onderwijs te verbeteren, is het project Kids en Company gestart. Dit project omvat een aantal ondernemende projecten.

Drachten, Singelland Het Drachster Lyceum/ISK:
de multiculturele samenleving.
Sinds een aantal jaren organiseert het Singelland een groot multicultureel project voor de brugklasleerlingen en de Internationale Schakelklas (ISK). Dit project neemt een aantal dagen in beslag. Het thema is de multiculturele samenleving. Op de projectdagen volgen de leerlingen diverse workshops en aan het eind van de dagen vindt een presentatie plaats waarbij alle ouders worden uitgenodigd.

De scholen horen van gedeputeerden Jannewietske de Vries en Tineke Schokker op 10 februari of ze winnaar zijn van de Onderwijsprijs Fryslân. De winnaar gaat door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Amsterdam.

 

Regionaal nieuws

-0,4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.