1,7 °C

Hertenkamp Surhuizum uitgebreid

do 27 januari 2011 15.26 uur

SURHUIZUM -

Het hertenkamp in Surhuizum wordt binnenkort uitgebreid. Dat heeft het college van B&W van Achtkarspelen besloten. De uitbreiding van het hertenkamp was een lang gekoesterde wens van de vereniging Plaatselijk Belang Surhuizum.

Door de uitbreiding krijgen de herten meer leefruimte en hoeven minder bijgevoerd te worden. Het hertenkamp heeft een oppervlakte van 3.140 m2 en wordt met 2.408 m2 uitgebreid. In juli zal de gemeente het hertenkamp groter maken.

De uitbreiding van het Hertenkamp kost de gemeente 21.500 euro. De kosten worden gedekt uit de grondopbrengsten van het voormalige speelterrein It Mienskar in Surhuizum. Het speelterrein werd in juli 2010 opgeruimd door de gemeente nadat er gedurende meerdere jaren overlast door hangjongeren was ervaren door de omwonenden. In overleg met Plaatselijk Belang heeft de gemeente gezocht naar een andere locatie voor het speelterrein, maar hiervoor waren geen mogelijkheden. Bij het dorpshuis en het hertenkamp zijn daarom nieuwe speeltoestellen geplaatst.

 

Regionaal nieuws