22,2 °C

1 jaar cel voor steekpartij Drachten

do 27 januari 2011 14.20 uur

LEEUWARDEN -

Een 33-jarige Drachtster werd donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van een jaar plus een half jaar voorwaardelijk. De man heeft op 2 april vorig jaar een 32-jarige dorpsgenoot met een keukenmes in de buik gestoken. Daarmee heeft de Drachtster zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag.

De officier van justitie ging twee weken geleden uit van poging tot moord. Hij vond dat er sprake was van voorbedachte rade, omdat de Drachtster het mes van huis had meegenomen. Hij wilde het slachtoffer duidelijk maken dat die zijn vriendin beter in toom moest houden. De vriendin had de partner van de Drachtster uitgescholden.

De officier eiste drie jaar cel. Omdat de rechtbank op minder ernstig delict uit kwam, viel de straf een stuk lager uit. De Drachtster kreeg bovenop de onvoorwaardelijke celstraf zes maanden voorwaardelijk. Hij komt onder toezicht van de reclassering te staan. De man moet een schadevergoeding van iets meer dan 1000 euro aan het slachtoffer betalen.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 19.08 uur

Auto uitgebrand in De Tike

22,2 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.