5,2 °C

Politieonderzoek naar Gaatze B.

do 27 januari 2011 10.24 uur

DE WESTEREEN -

De politie is een oriënterdend onderzoek gestart naar een 56-jarige man uit De Westereen. De man kwam vorige week in het nieuws na aandacht in het programma TROS Opgelicht. De politie beloofde een speciaal e-mail adres te openen waar gedupeerden zich eventueel konden melden. Dat is nu gebeurd. Via tip@friesland.politie.nl kunnen mensen hun verhaal naar de politie sturen.

Over de man zijn bij de politie in de afgelopen periode vele meldingen en aangiftes ontvangen van verduistering en oplichting. Zo zou de man via zijn bedrijven mensen nieuwe hypotheken hebben laten afsluiten waarbij de overwaarde door hem zou worden belegd. Het te beleggen geld zou echter verdwenen zijn. Een aantal medewerkers van recherche werkt aan deze zaak. Daarbij zal de samenwerking worden gezocht met de FIOD/ECD, Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandse Bank.

De politie heeft inmiddels met een aantal benadeelden gesproken. Daaruit blijkt dat er veel meer benadeelden zijn. Ook hier willen de (financiële) rechercheurs graag mee in contact komen. Daarom verzoekt de politie gedupeerden om zich te melden. Dit kan via het e-mail adres maar mensen zijn uiteraard ook welkom op de politiebureaus in de regio.

 

Regionaal nieuws

5,2 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.