2,9 °C
Foto: Hielke Weening

K'zwaagster rijdt door rood: ongeval

wo 26 januari 2011 09.54 uur

LEEUWARDEN -

Een 20-jarige automobilist uit Kollumerzwaag heeft dinsdagavond een ongeval veroorzaakt op de kruising Groningerstraatweg- Anne Vondelingweg bij Leeuwarden. Bij de aanrijding raakten vier personen (licht) gewond. De vermoedelijke oorzaak van de aanrijding was dat een 20-jarige automobilist uit Kollumerzwaag, die vanaf Leeuwarden naar Hurdegaryp wilde rijden, door het rode verkeerslicht was gereden.

Bij het ongeval botste de auto tegen een auto die bestuurd werd door een 52-jarige vrouw uit Leeuwarden. Zij kwam uit de richting van de Blitsaerd en reed in de richting naar de Anne Vondelingweg. Zij liep bij de aanrijding lichte verwondingen op. De automobilist uit Kollumerzwaag en twee inzittenden van zijn auto, een 19-jarige man uit Kollumerzwaag en een 20-jarige vrouw uit Dronrijp, raakten ook gewond. Alle vier gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Na medisch onderzoek mocht iedereen huiswaarts keren, met uitzondering van de 20-jarige bestuurder. Van hem werd een bloedproef afgenomen omdat hij verdacht wordt voor het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd tevens ingevorderd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

2,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.