3 °C

Burgumer gepakt voor vier inbraken

wo 26 januari 2011 09.50 uur

LEEUWARDEN -

De politie heeft onlangs een 28-jarige Burgumer aangehouden op verdenking van vier inbraken in woningen aan het Zuidvliet in Leeuwarden. Deze inbraken werden begin december 2010 gepleegd. De Burgumer werd door het inbrakenteam van de politie samen met nog vier Leeuwarden (31, 32, 38 en 44 jaar) en een 30-jarige man uit Dongjum (heler) aangehouden. De politie denkt met de aanhoudingen in totaal 102 inbraken te hebben opgelost.

De inbraken vonden plaats in kelderboxen, woningen, bedrijventerrein en auto’s in de maanden van juli tot met november 2010 in Leeuwarden en Sneek. Om de inbraken een halt toe te roepen werd een speciaal inbrakenteam opgericht, bestaande uit vijf rechercheurs. De politie kwam de verdachten van de inbraken van de kelder –garageboxen op het spoor dankzij camerabeelden. Tijdens de inbraken werden de verdachten gefilmd door een bewakingscamera. Daarnaast leverde tactisch en technisch recherchewerk nog meer informatie op waarna drie Leeuwarders werden aangehouden. Bij een inbraak in een woning aan de Julianalaan werd een 31-jarige Leeuwarder verdachte op heterdaad aangehouden.

Tijdens het verhoor bekenden de drie Leeuwarders van 44, 38 en 32 jaar alle 75 inbraken in de kelder –garageboxen, zes woninginbraken en de diefstal van kabels van een bouwterrein. De gestolen gereedschappen en fietsen werden doorverkocht. Twee elektrische fietsen, een laptop, een fototoestel en een geld bedrag kon weer terug worden bezorgd bij de rechtmatige eigenaren. De 31-jarige Leeuwarder wordt in verband worden gebracht met de inbraak in een woning aan de Julianalaan. Hetzelfde geldt voor tien auto-inbraken, twee bedrijfsinbraken en drie woninginbraken.

In bewaring gesteld
Van de zes verdachten zitten er nog vier vast. Vier inwoners van Leeuwarden van 28, 31,32 en 44 jaar zijn op vordering van de officier voor de rechter-commissaris geleid. Die stelde de vier vervolgens in bewaring. Tegen de andere twee verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens mochten zij het politiebureau weer verlaten.

 

Regionaal nieuws

3 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.