2,9 °C

4 tanden weggeslagen: € 1265 betalen

di 25 januari 2011 21.45 uur

LEEUWARDEN -

'Harrekieten!', riep een 19-jarige inwoner van Surhuisterveen in de nacht van 29 november, luid genoeg voor twee inwoners van Harkema om het te horen. Het kwam de Surhuistervener duur te staan. Een 31-jarige man uit Harkema reageerde op de uitroep en het draaide uit op een gevecht. De politie was al tussenbeide gekomen, toen de maat van de 31-jarige de Surhuistervener nog een keer tegen de vlakte sloeg. De man (33) sloeg de 19-jarige knock-out.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had een gescheurde lip en hij miste vier tanden. De politierechter bepaalde dinsdag dat de oudste van de twee Harrekieten een schadevergoeding van 1265 euro aan het slachtoffer moet betalen. De verdachte kreeg een werkstraf van 50 uur. Zijn maat kreeg een boete van 300 euro plus 200 euro voorwaardelijk.

Een politieman en een getuige hadden gezien dat de oudste verdachte de Surhuistervener twee keer tegen het hoofd sloeg. De andere verdachte werd op dat moment in de boeien geslagen. Hij trad dinsdag op als getuige in de zaak van zijn maat. Hij zei dat het slachtoffer 'opgefokt' was en op zijn dorpsgenoot was afgerend.

De 33-jarige bevestigde dat. Hij zei dat een klap kreeg en in een reflex terug had geslagen. 'Ik ben niet de agressor', zei de man. De getuige en de agent hadden verklaard dat het precies andersom was gebeurd. De rechter hechtte meer geloof aan die versie. De rechter bepaalde dat de jongste van de twee geen schadevergoeding hoeft te betalen. De schade aan het gebit is bij de tweede confrontatie ontstaan.

 

Regionaal nieuws

2,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.