2,9 °C

10 maand cel voor poging verkrachting

di 25 januari 2011 20.15 uur

LEEUWARDEN -

De rechtbank in Leeuwarden vindt dat de eis van de officier van justitie in een zedenzaak onvoldoende recht doet aan de ernst van de feiten. Een 32-jarige man uit Opeinde stond twee weken geleden terecht omdat hij in de vroege uren van nieuwjaarsdag 2010 geprobeerd zou hebben een 20-jarige vrouw uit Drachten te verkrachten.

De officier eiste een onvoorwaardelijke celstraf van een half jaar en een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank vindt dat een hogere straf op zijn plaats is. De Peinster werd dinsdag veroordeeld tot tien maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt dat de man niet genoeg verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

De Peinster zei zelf dat hij zich niets kon herinneren van die bewuste nacht. Hij vermoedde dat iemand in de feesttent iets in zijn drinken had gedaan, waardoor hij dingen deed die niet bij zijn karakter pasten. Omdat nadere informatie ontbreekt over middelen die eventueel kunnen zijn toegediend, kan de rechtbank niets met de veronderstellingen van de Peinster.

 

Regionaal nieuws

2,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.